Tandblekning

Brilliant Smile RE:FRESH Plasma Led Pro Tandblekning 40min behandling 595:- .

Kliniktandblekning Brilliant Smile Klinik tandblekning 120min (3 x 20min plasmaljus) 1.580:- normal pris 4900:- .

Traditionel Brilliant Smile klinikbehandling

Vi utför kliniktandblekning med den ledande Brilliant Smile metoden. Tandblekningsmetoden Brilliant Smile bleker dina tänder utan att de tar skada och metoden är godkänt av socialstyrelsen.

Klinikblekning med extra tillägg: Nanoseal förseglar och remineraliserar emaljen efter tandblekningen och passar de som röker, snusar och de inte vill tänka på en speciell kost 3 dygn efter  tandblekningen. Vi tar enbart 300:- för NanoSeal i samband med blekning, normal pris 500:- .

Brilliant Smile Tandblekning utförs av Martin Rolax som är utbildad från Brilliant Smile i samarbete med Leg.Tandläkare Per Persson.

Innan blekning skall du ha varit hos tandläkare inom den senaste tre-månadersperioden före tandblekning gjort en undersökning hos din tandläkare. Då tänderna ska vara fria från tandsten och utan hål.

Obs: Ge tandläkaren info vid undersökning att du ska bleka tänderna och att de inte får lägga på fluor. Du ska själv inte använda något extra fluor 1 v innan, men vanlig tandkräm går bra.

Innan tandblekningen börjar poleras och blästras dina tänder för att få bort diverse ytliga missfärgningar. Därefter blir dina tänder blekta med Brilliant Smile’s medicinskt CE märkta och PH neutrala blekgel som aktiveras med plasmaljus. Gelen frigör fria syreradikaler som i detta fallet används för att tränga in och förgöra missfärgningar i tanden utan att skada eller på annat sätt förändra tandens emalj.

Är tandblekning farligt?

Brilliant Smiles tandblekning är helt ofarlig, men det samma gäller dessvärre inte för alla tandblekningsmetoder. När det kommer till säkerhet vid tandblekning är det generellt två

saker man ska vara uppmärksam på:

1.Gelens aktiva substans och PH

Väteperoxid är den vanligaste aktiva substansen i tandblekningspreparat och är väl beprövad i tandblekningssyfte. Väteperoxiden i sig bryter ner missfärgningar i tanden utan att skada eller förändra tandens emalj. Det som däremot kan påverka emajlen är gel som inte har neutralt pH-värde – sura eller basiska preparat fräter på emaljen vilket kan ge mycket långvariga biverkningar (ilningar, känslighet etc.).

Därför har Brilliant Smile Sweden endast PH-neutrala geler, de innehåller dessutom fluor som bygger upp tänderna och kaliumnitrat som lindrar tillfällig sensibilitet.

2.Ljusets våglängd och värmeutveckling

Det finns flera olika typer av ljus som kan användas vid tandblekning, vanligast är UV, laser och Plasma. Ljuset i sig bleker inte, dess syfte är att påskynda blekningsprocessen genom att tillföra energi vilket gör att väteperoxiden oxiderar snabbare.

Du känner säkert till att UV-ljus innehåller skadliga våglängder som är cancerframkallande, därför krävs extra försiktighetsåtgärder vid tandblekning med UV. Laser avger normalt mycket värme, vilket vid tandblekning kan orsaka kraftiga ilningar och i svåra fall orsaka permanent skada på tandnerven.

Brilliant Smile använder sig av plasmaljus som inte avger värme. Plasmaljus är inom det synliga ljusspektrat och är därmed helt fritt från cancerframkallande UV-ljus och skadliga våglängder.

Läs mer om Brilliant Smile tandblekning på:

Läs mer

Det är värt och läsa om tandblekningen med Brilliant Smiles metod för att förstå skillnaden mot andra metoder.